Bij de Zwem- en waterpolovereniging Groesbeek (ZVG) kun je op verschillende manieren aan zwemsport doen;

•    Techniek training
•    Intensieve training
•    Wedstrijd zwemmen
•    Trim zwemmen

Elk van deze groepen heeft zijn eigen trainingstijden (zie onze agenda).

Techniek training (woensdag en/of zaterdag)
In deze groep word je na het behalen van je AB(C)-zwemdiploma verder getraind en leer je op een leuke speelse, maar ook serieuze manier, alle slagen goed te zwemmen. Tevens leer je de start en keerpunten. Zodra je de diverse technieken goed beheerst kun je door stromen naar de intensieve training.

Intensieve training (woensdag en/of zaterdag)
In deze groep ga je alle slagen nog beter beheersen en wordt er ook meer aan het uithoudingsvermogen gewerkt. Je gaat het starten en de keerpunten verbeteren en je leert op een speelse manier de regels van het wedstrijdzwemmen. Als de trainers beoordelen dat je een en ander voldoende onder controle hebt, mag je doorstromen naar de wedstrijdploeg als je dat leuk vindt.

Wedstrijdzwemmen (maandag, woensdag en zaterdag)
In deze groep wordt er getraind voor de wedstrijden. Tijdens deze wedstrijden, die meestal op een zondag zijn, zwem je tegen jongens en meisjes van dezelfde leeftijd van andere verenigingen. In de trainingen leer je op een meer serieuze manier alle slagen goed te zwemmen en steeds sneller te worden.
Door de zwembond (KNZB) worden speciale wedstrijden georganiseerd om ook jongeren kinderen (6 tot 12 jaar) op een leuke manier met wedstrijdzwemmen kennis te laten maken. Per jaar worden er een aantal wedstrijden gehouden. 

Trimzwemmen (woensdag)
Een gezellige groep dames die al meer dan 25 jaar iedere woensdag zwemmen. Dit varieert van een les aquajogging, tot banen zwemmen met telkens andere oefeningen.

Als dit verhaal je enthousiast heeft gemaakt, kom dan een keertje kijken en meedoen. Je mag 2x meezwemmen alvorens je lid wordt. Zie hiervoor het inschrijfformulier op deze site.

images/zwemactiviteiten/008.jpg#joomlaImage://local-images/zwemactiviteiten/008.jpg?width=1000&height=650

Op een gezellige en ontspannen manier wordt er door onze trainers les gegeven waarbij er regelmatig gebruik wordt gemaakt van diverse hulpmiddelen zoals een pullboy, kickboard, zoomers en frontsnorkel.

images/zwemactiviteiten/006.jpg#joomlaImage://local-images/zwemactiviteiten/006.jpg?width=1000&height=650

Er wordt veel aandacht gegeven aan het juist uitvoeren van de zwemslagen, de keerpunten en het op een juiste manier aantikken bij de finish, dit om te voorkomen dat men bij een wedstrijd wordt gediskwalificeerd.

images/zwemactiviteiten/007.jpg#joomlaImage://local-images/zwemactiviteiten/007.jpg?width=1000&height=650

Bij de intensieve training wordt er gewerkt aan het uithoudingsvermogen. Door bijvoorbeeld het aantal baantjes te tellen die men in 10 minuten kan zwemmen wordt er getest hoe het er mee staat en of er vooruitgang in zit.

Afmelden zwemles

Klik hier om uw kind of uzelf af te melden voor een zwemles in verband met ziekte, omstandigheden, etc.

Zwembad de Lubert

Website van Zwembad de Lubert.